Prosty drink z dwóch wermutów, o wyjątkowym, ziołowym smaku.
Naszła mnie ochota ostatnio na coś mocniejszego, coś w stylu daquiri albo margarity. A że lubimy w domu ziołowe smaki – stąd pomysł na White Frog, czyli drink o całkiem sporej mocy (choć oczywiście nie tak mocny jak daiquiri, bo wermut sam w sobie ma mniej procentów), o lekko kwaskowym smaku z nutą słodyczy. Do jego przygotowania potrzebujemy dwa wermuty – Ciociosan Classico oraz Ciociosan Sweet. Jeśli ktoś lubi smaki mniej słodkie – zamiast Sweet polecam Ciociosan Dry. Crusta z cukru, którą robimy na brzegu kieliszka sprawia, że i tak nieco słodyczy poczujemy, pijąc White Frog.
White Frog – przepis na drink*
Składniki:
- 50 ml wermutu Ciociosan Classico
- 50 ml wermutu Ciociosan Sweet
- sok z połowy limonki
- odrobina soku z cytryny + cukier
Przygotowanie:
Zaczynam od przygotowania crusty na brzegu kieliszka. Następnie składniki drinka mieszam w shakerze z kostkami lodu i przelewam do kieliszka koktajlowego.
*drink powstał we współpracy z marką Ciociosan