Zielony, pełen zdrowia koktajl z trzech zielonych składników.
Jarmuż do koktajli nadaje się znakomicie – ma świetny, bardzo intensywnie zielony kolor, a jednocześnie nie jest bardzo „warzywny” i kapuściany w smaku. Tym razem dodałam do niego kiwi i zielony grejpfrut. Ten ostatni jest niestety nieco gorzkawy, więc koktajl dobrze jest osłodzić – najlepiej miodem, ale można także cukrem.
Koktajl z jarmużu i kiwi ma piękny zielony kolor – z pewnością poprawi humor i doda energii, świetny na początek dnia.
Koktajl z jarmużu i kiwi – przepis
Składniki:
- 1 szklanka liści jarmużu
- sok z 1 zielonego grejpfruta
- 1 kiwi
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczam w blenderze i miksuję na gładką, jednolitą masę. Koktajl gotowy – można pić od razu albo schłodzić w lodówce.