Piękny, wiosenny kolor, znakomity smak – samo zdrowie. Zapraszam na kolejny smoothie z jarmużu.
Jarmuż świetnie komponuje się z melonem (zobacz: Smoothie z jarmużu i melona), ale mój absolutny faworyt to jest właśnie koktajl z dodatkiem brzoskwini. Zresztą brzoskwinia w puszcze pasuje chyba do wszystkiego, więc zawsze warto mieć ją w domu, bo nie psuje się, ma długi termin ważności i jak najdzie mnie ochota na jakiś koktajl – wystarczy otworzyć puszkę, rozmrozić banana i dodać trochę mleka albo jogurtu :)
A jarmuż w tym koktajlu sprawia, że kolor jest piękny, prawdziwie wiosenny! Spróbujcie koniecznie.
Smoothie z jarmużu i brzoskwini – przepis
Składniki:
- 1 szklanka liści jarmużu
- sok z 1 pomarańczy
- 2 całe brzoskwinie z puszki
Przygotowanie:
Brzoskwinie kroję na małe kawałki, wrzucam do blendera. Dodaję jarmuż, sok pomarańczowy i wszystko razem mieszam do połączenia składników.
Bardzo tajne przepisy,na pewno wyprobuje. Jedno mi SE tylko nie zgadza z idea zdrowego: owoce z puszki. Czy nie da się ich zastąpić świeżymi żeby wraz z witaminami nie wchlaniac konserwantów i innych atrakcji Mendelejewa?
Super przepisy :)