Piękny, wiosenny kolor, znakomity smak – samo zdrowie. Zapraszam na kolejny smoothie z jarmużu.
Jarmuż świetnie komponuje się z melonem (zobacz: Smoothie z jarmużu i melona), ale mój absolutny faworyt to jest właśnie koktajl z dodatkiem brzoskwini. Zresztą brzoskwinia w puszcze pasuje chyba do wszystkiego, więc zawsze warto mieć ją w domu, bo nie psuje się, ma długi termin ważności i jak najdzie mnie ochota na jakiś koktajl – wystarczy otworzyć puszkę, rozmrozić banana i dodać trochę mleka albo jogurtu :)

A jarmuż w tym koktajlu sprawia, że kolor jest piękny, prawdziwie wiosenny! Spróbujcie koniecznie.

Smoothie z jarmużu i brzoskwini – przepis

Składniki:

  • 1 szklanka liści jarmużu
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 całe brzoskwinie z puszki

Przygotowanie:

Brzoskwinie kroję na małe kawałki, wrzucam do blendera. Dodaję jarmuż, sok pomarańczowy i wszystko razem mieszam do połączenia składników.