Mega słodki, przepyszny shake z dodatkiem migdałów, ze świeżego ananasa.

Prosty przepis, ale niesamowicie pyszny efekt. Rzadko używam orzechów lub migdałów do koktajli, bo jakoś do tej pory nie miałam jak ich zmielić, ale mój blender ma taką specjalną nakładkę – jak młynek do kawy, więc można w nim zmielić właśnie migdały czy orzechy. Ten shake polecam na ochłodę, jako deser po obiedzie, bo jest ogromnie słodki. Pewnie dlatego, że ananas był bardzo dojrzały:) Można zrobić go też z ananasa z puszki.

shake ananasowo-migdalowy

Shake ananasowo-migdałowy – przepis:

Składniki:

  • 1 mały ananas
  • ok 20 migdałów
  • 3 gałki lodów śmietankowych
  • łyżka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki soku ananasowego lub wody

Przygotowanie:

Ananasa obieram, kroję na małe kawałki, wrzucam do blendera. Migdały przelewam wrzątkiem i obieram z łusek. Wrzucam je do młynka i mielę na pył. Dodaję je do blendera do ananasa, dodaję pozostałe składniki i mieszam na gładką masę.