Pijany Żuraw – prosty drink mojego pomysłu, sposób na wykorzystanie whisky w trochę innej formie niż zazwyczaj.
Połączenie whisky z wódką żurawinową, które kiedyś zaproponowałam (zobacz: Cranberry Scotch) tak mi smakowało, że postanowiłam poeksperymentować dalej z tymi smakami. Tym razem będzie to sok żurawinowy, dzięki czemu drink jest delikatniejszy w smaku. W połączeniu z sokiem pomarańczowym i odrobiną soku z cytryny jest naprawdę smaczny i z czystym sercem polecam go nawet osobom, które nie przepadają za whisky.
Pijany Żuraw – przepis
Składniki:
- 50 ml whisky
- 50 ml soku żurawinowego
- 120 ml soku pomarańczowego
- ćwiartka cytryny
Przygotowanie:
Składniki wymieszać w shakerze z kostkami lodu. Przelać do szklanki, dodać lekko wyciśniętą ćwiartkę cytryny i podawać.
super zrobie dzisiaj, mam to samo chłopak lubi whisky a ja nie za bardzo :) prawdzę smak tego żurawia :D
Super!!!!!!!!
Drink jest pyszny, pije już drugiego i czekam na męża, wróci z pracy tez mu zapodam!!!! Jak dla mnie SUPER
Sprobuje napewno, bo whisky w ogóle nie jest w moim guscie smakowym.