Ten drink to tak naprawdę drink z arbuza i tequili, ale u mnie wszystko z tequilą i dużą ilością lodu jest „margaritą” więc niech i to będzie margaritą :)
Przygotowałam sobie kostki arbuzowego lodu, specjalnie z myślą o tym, by wypróbować je z moją ulubioną tequilą. I nie zawiodłam się! Drink jest świetny – tak naprawdę lepszy z każdą minutą, kiedy arbuz zaczyna się rozpuszczać. Dlatego właśnie polecam go do długiego, powolnego sączenia – warto poczekać, aż arbuzowe kostki rozpuszczą się przynajmniej w połowie. Co ważniejsze, drink nie traci swojej temperatury mimo rozpuszczania kostek (a to naprawdę trwa długo), więc jest maksymalnie orzeźwiający.
Margarita arbuzowa – przepis
Składniki:
- kilka kostek arbuzowego lodu
- 50 ml tequili
- lemoniada lub Zbyszko 3 cytryny do uzupełnienia
Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki włożyć arbuzowy lód, wlać tequilę i dopełnić lemoniadą lub Zbyszkiem. Podawać ze słomką.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!
Coś czuję, że ja i ta margarita się zaprzyjaźnimy :)
Oj, ja też się zaprzyjaźniłam! :)
uwielbiam arbuzowe drinki, Twoja margarita musi być boska!
dobry pomysł na parapetówkę ! :)