Błotnisty, zdrowy koktajl z samymi pysznymi składnikami.
Jarmuż to źródło wielu witamin i przeciwutleniaczy, ma też bardzo dużo żelaza, więc warto o nim pamiętać i od czasu do czasu włączać do swojego jadłospisu. Ja przyznam szczerze, że nie próbowałam go w innej formie niż w koktajlach, a piłam już w kilku połączeniach. Moje ulubione to koktajl z jarmużu z brzoskwinią, ale z dodatkiem kiwi i pestek dyni też jest świetny. No i ma piękny zielony kolor.
Koktajl Zielone Błoto
Składniki:
- 2 spore garści jarmużu
- pół kubeczka jogurtu naturalnego
- 2 banany
- 3 kiwi
- garść pestek dyni
Przygotowanie:
Obrane owoce kroję na małe kawałki i wrzucam do blendera. Dodaję jarmuż, jogurt i pestki dyni. Wszystko razem blenduję do uzyskania jednolitej konsystencji.
a można go zrobić dzień wcześniej i zabrać następnego dnia do pracy?
prawdziwy łyk zdrowia!