Błotnisty, zdrowy koktajl z samymi pysznymi składnikami.

Jarmuż to źródło wielu witamin i przeciwutleniaczy, ma też bardzo dużo żelaza, więc warto o nim pamiętać i od czasu do czasu włączać do swojego jadłospisu. Ja przyznam szczerze, że nie próbowałam go w innej formie niż w koktajlach, a piłam już w kilku połączeniach. Moje ulubione to koktajl z jarmużu z brzoskwinią, ale z dodatkiem kiwi i pestek dyni też jest świetny. No i ma piękny zielony kolor.

 

Koktajl Zielone Błoto


Składniki:

  • 2 spore garści jarmużu
  • pół kubeczka jogurtu naturalnego
  • 2 banany
  • 3 kiwi
  • garść pestek dyni

Przygotowanie:

Obrane owoce kroję na małe kawałki i wrzucam do blendera. Dodaję jarmuż, jogurt i pestki dyni. Wszystko razem blenduję do uzyskania jednolitej konsystencji.