Jeśli ktoś lubi deserowe drinki i Malibu – ta propozycja z pewnością mu przypadnie do gustu. Zapraszam na Kokosa na Kanarach.
Zawsze jakoś nie przepadałam za Malibu, a to dlatego, że pierwszy raz próbowałam Malibu z mlekiem – a to naprawdę beznadziejne połączenie, mdłe i nijakie. Barmani żartują, że po tym, że ktoś zamawia malibu z mlekiem można poznać, że nie ma pojęcia o koktajlach, a chce uchodzić za znawce – bo nigdzie na świecie takiego połączenia się nie pije. Mnie znacznie bardziej smakuje Malibu w drinkach owocowych, takich jak Malibu Funky, ale przyznam, że połączenie deserowe, takie jak Kokos na Kanarach, wcale nie jest takie złe. Drink o gładkim, kokosowym smaku.
Kokos na Kanarach – przepis
Składniki:
- 25 ml Malibu
- 25 ml likieru kawowego
- 150 ml śmietanki
Przygotowanie:
Składniki zmiksować w mikserze elektrycznym. Przelać do szklanki, ozdobić czekoladą startą na tarce lub wiórkami czekoladowymi.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!