Hairless Duck to kolejne, po Fallen Angel, fascynujące połączenie ajerkoniaku z sokiem – tym razem pomarańczowym.
W tym drinku najbardziej zafascynowała mnie nazwa – Hairless Duck, czyli łysa kaczka? Brzmi ciekawie i jak się okazało – równie ciekawie smakuje. Jeśli ktoś nie próbował nigdy łączyć kremowych likierów, takich jak ajerkoniak czy likier czekoladowy z sokami lub gazowanymi napojami, to naprawdę do tego zachęcam, bo otrzymujemy zupełnie niespodziewany rezultat.
Hairless Duck – przepis
Składniki:
- 30 ml ajerkoniaku
- 15 ml rumu
- 30 ml wódki
- sok pomarańczowy
Przygotowanie:
Rum, ajerkoniak i wódkę wytrząsać w shakerze. Wlać do szklanki na lód, uzupełnić sokiem pomarańczowym.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!