Też tak macie jesienią, że po południu największą przyjemność sprawia Wam gorąca herbatka/kawka i książka? Ta kawa świetnie się na taki popołudniowy relaks nadaje.
Kawa jesienna to wszystkie moje ulubione jesienne smaki – cynamon, goździk i miód oraz odrobina wanilii. No i trochę czekolady, na poprawę humoru. Spróbujcie koniecznie jesiennej kawy. A jak lubicie kawę z alkoholem, na rozgrzanie, to polecam świetną Irish Coffee lub Karaibską kawę z rumem i malibu.
Kawa jesienna – przepis
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- pół szklanki wrzątku
- pół szklanki mleka
- łyżeczka miodu
- odrobina wanilii (ok. 1/4 laski)
- 3 goździki
- szczypta cynamonu
- kostka czekolady mlecznej
Przygotowanie:
Mleko podgrzewam w garnuszku, dodaję ziarenka wanilii, cynamon, miód, goździki i czekoladę. podgrzewam do momentu rozpuszczenia czekolady (można zagotować). Herbatę parzę we wrzątku, dodaję mleko przelane przez sitko. Na wierzch można posypać odrobiną cynamonu.
najlepszą kawę piłam w centrum Janki ostatnio, było to latte z syropem z dynii z Subway :)
Hmmm mi troche bardziej jednak kojarzy się z zimą ale kawa wygląda apetycznie ;)
Ależ rozpusta :) Tyle pyszności w jednej kawie :)