Przepis na kawę mrożoną o pysznym smaku masy krówkowej i z dodatkiem banana – niebo w gębie!
Bardzo orzeźwiająca, zimna kawa, do tego słodka, z powodzeniem można ją pochłonąć zamiast drugiego śniadania. Bo trzeba przyznać, że jest też mega kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie na taką kaloryczną bombę pozwolić. Polecam przygotować ją z zamrożonego wcześniej banana.
Kawa krówkowa z bananem – przepis
Składniki:
- 1 banan zamrożony
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1,5 łyżki masy krówkowej
- 100 ml śmietanki do kawy
- kilka kostek lodu
Przygotowanie:
Banana kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i lód, miksujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
—
Jeśli podobał Ci się ten przepis – kliknij „Lubię to” i podziel się nim ze swoimi znajomymi.
Wydaje mi sie ze do tego lodu potrzeby jest blender z funkcja kruszenia lodu,zeby niezniszczyc ostrzy,takim wszystko zmiksowac.
A te wszystkie koktajle kawy itp. to blendujemy ręcznym blenderem albo zwykłym kielichowym?
tego banana zamrozonego blendujemy?i kostki lodu miksujemy?czy na koniec je dodac?
<3
Więcej pisać nie trzeba ;)