Kawa z odrobiną pysznego likieru – w sam raz na brzydki poniedziałkowy poranek.
Ostatnio opracowałam najlepszy przepis na kawę na świecie – kawa rozpuszczalna zmieszana z rozpuszczalnym cappuccino czekoladowym, do tego trochę śmietanki i syrop o ulubionym smaku… I można nic innego przez cały dzień nie pić, tylko taką kawę. A tu jeszcze wersja wzbogacona – trochę lodów, trochę Baileysa, czyli pełna rozpusta. Zapraszam.
Kawa z lodami i Baileysem – przepis
Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżeczki cappuccino czekoladowego
- pół szklanki wrzątku
- pół szklanki mleka/śmietanki
- 2 gałki lodów
- 2 łyżeczki syropu karmelowego
- łyżka likieru Baileys
Przygotowanie:
Kawę i cappucino w szklance zalewam wrzątkiem, dodaję syrop, mieszam. Dodaję mleko, mieszam, wkładam 2 gałki lodów, polewam Baileysem i podaję.
Mmmm, wyobrażam sobie ten cudooownyyy smak!
pysznie tak zaczynać poniedziałki.
o matko!! <333333