Kawa z odrobiną pysznego likieru – w sam raz na brzydki poniedziałkowy poranek.

Ostatnio opracowałam najlepszy przepis na kawę na świecie – kawa rozpuszczalna zmieszana z rozpuszczalnym cappuccino czekoladowym, do tego trochę śmietanki i syrop o ulubionym smaku… I można nic innego przez cały dzień nie pić, tylko taką kawę. A tu jeszcze wersja wzbogacona – trochę lodów, trochę Baileysa, czyli pełna rozpusta. Zapraszam.

Kawa z lodami i Baileysem – przepis

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżeczki cappuccino czekoladowego
  • pół szklanki wrzątku
  • pół szklanki mleka/śmietanki
  • 2 gałki lodów
  • 2 łyżeczki syropu karmelowego
  • łyżka likieru Baileys

Przygotowanie:

Kawę i cappucino w szklance zalewam wrzątkiem, dodaję syrop, mieszam. Dodaję mleko, mieszam, wkładam 2 gałki lodów, polewam Baileysem i podaję.

Kawa z lodami i Baileysem

Kawa z lodami i Baileysem