Imbirowa passja to połączenie smaku imbirowej wódki z syropem z marakui.
Testując różne drinki zauważyłam ostatnio, że podstawowym składnikiem w mojej kuchni stał się świeży sok z cytryny – fajnie łagodzi smak drinka, który przypadkowo wyszedł za słodki, albo z założenia składa się z bardzo słodkich składników – tak jak np. syrop z marakui i wódka Wyborowa Ginger Bite, która sama w sobie też jest słodkawa. Dlatego przy drinku Imbirowa passja sok cytrynowy to składnik obowiązkowy. Drink jest jednym z moich ulubionych, jest lekki, słodziutki, kobiecy :)
30 ml syropu!? czys Ty zwariowala? – wlasnie dlatego jest za slodki i dopawiasz go cytryną. Na 250 ml napoju uzywa sie 10 ml syropu, tak standartowo, bez dosladzania czymkolwiek innym
E tam, ja wolę połączenie kwaskowego soku z cytryny i wyrazistego smaku marakui, a i słodkie drinki bardzo lubię :) ale to kwestia gustu.
uwielbiam drinki z imbirem:) a w restauracjach nie ma takich zbyt wiele