Kolejna odmiana Białego Rosjanina – tym razem wersja z mnóstwem lodu i wymiksowana, a nie wlana warstwami. Ale nie wiem, czy nie lepsza od Białego Rosjanina w wersji tradycyjnej.
Russian Coffee to dość mocny drink, ale przez to, że sporo w nim lodu i jest mocno zmrożony, bardzo przyjemnie się go pije. Polecam go wszystkim tym, którzy lubią deserowe drinki w małych ilościach, takie jak Orzechowy Rosjanin czy Piranha.
Russian Coffee – przepis
Składniki:
- 25 ml wódki
- 25 ml likieru kawowego
- 25 ml słodkiej śmietanki
- 1/3 szklanki kruszonego lodu
Przygotowanie:
Składniki wlać do miksera, wymieszać na niskich obrotach (ok. 10-15 sekund), przelać do szklanki lub kieliszka do szampana.
Jestem pierwszy raz na Twojej stronie i jestem absolutnie zachwycona. Uwielbiam dobre drinki i sama też często coś sobie mieszam. Twoje wyglądają prawie jak te z mojego ulubionego drink baru, bardzo estetycznie i smakowicie :):) Pozdrawiam!
Bardzo się cieszę :) Pozdrawiam serdecznie!
Bardzo się cieszę, że się podobają :))