Uwielbiam kawę na zimno latem i za każdym razem, gdy mam na nią ochotę, wymyślam nowe kombinacje. Po kawie bananowej przyszedł czas na kawę truskawkową.
Niestety nie ze świeżych truskawek, ale z lodów – dzięki nim kawa jest zimniejsza, ale ma bardzo słodki, truskawkowy smak. Polecam miłośnikom mrożonej kawy :)
Mrożona kawa truskawkowa – przepis
Składniki:
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru
- niepełna szklanka mleka
- 5 gałek lodów truskawkowych
Przygotowanie:
Kawę i cukier rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku, ostudzić. Zimną kawę wlać do blendera, dodać lody i mleko, zmiksować. Przelać do szklanek, udekorować odrobiną lodów na wierzchu.
Musi byś przesmaczniasta :)
I jest! Ja to w ogóle uwielbiam kawy smakowe, więc tym bardziej mi smakowała :)
ale zjawisko…i chyba zjawiskowo dobra:)
oj tak :)